Skal dette bli den siste sommeren du rydder?

Ferie! Endelig tid til å rydde.

Sånn har det alltid vært for meg. Langhelg, høstferie, vinterferie, sommerferie, – til og med juleferie har jeg planlagt å bruke til å rydde.

Når jeg bodde hjemme, kunne jeg droppe å bli med på helgeturer med familien for å få kontroll på rommet mitt, eller ta et tak på kjøkkenet.

Husker godt en gang jeg dro frem alle tørrvarene i kjøkkenskapene og oppdaget at det var kommet dyr i mel og sukkeret. Noen røde bittesmå i melet, og enda mindre sorte i sukkeret, som kravlet rundt. Jeg hev alt jeg kom over, vasket skuffer og skap og skammet meg fryktelig. Insekter i maten liksom! Hele helgen holdt jeg på og følte avsky at vi kunne bo sånn. Alt rotet!

Hver ferie ryddet jeg et rom. En bod. Et stabbur. Soverom og et bad. Og neste år var det på’n igjen.

Jeg flyttet rundt på rotet i årevis inntil jeg kom over metoden til Marie Kondo og startet å rydde.

Rydde skikkelig.

En gang for alle.

Nå bruker jeg ferien til det ferier skal brukes til. Å være med de jeg er glad i.

Lese bøker. Skrive bøker (Ja, jeg holder på med en nå. Vent å se 😉 ).

Sitte timevis i en jolle å fiske med bunnsnøre. Steke fangsten i meierismør, servert med rømme og noe godt i glasset.

Jeg kan reise med en oversiktlig koffert. Enkelt å pakke inn og pakke ut og kofferten blir ikke liggende i en evighet før den tømmes.

Jeg er klar for spontan overnatting fra venner som kommer på besøk, og jeg kan ligge i hengekøyen med god samvittighet.

Jeg vet hvor jeg har alt, og alt jeg har gir meg glede på et eller annet plan.

Ingen dårlig samvittighet i boden, eller glemte skatter på loftet. Ingen innsekter i maten.

Jeg vet hvor jeg har soveposene til barna, og enda bedre: de andre i familien vet også hvor alt er.

Sjelden de roper «Mamma hvor er …….», og jeg sparer masse tid på å slippe å lete. Åååå! Jeg har lett mye. Lett etter ting som jeg skulle hatt kontroll på. Lett etter barnas ting. Mange timer har jeg brukt – hver uke.

Når vi skulle på ferie, begynte jeg å pakke for alle uker i forveien. For det første var det bare jeg som visste hvor alt var, og for det andre trengte jeg tide på å lete, eventuelt kjøpe nytt, det vi skulle ha med på ferie.

Reisefeber kalte faren min det. Sannheten var at jeg ikke hadde kontroll.

Jeg lurer på hvor mange penger jeg har spart på å få ryddet? Det kan være snakk om ganske store beløp. Nesten så jeg ikke tør å tenke på det.

Det var ganske mange ting jeg hadde glemt og kjøpt dobbelt. Mange ting jeg aldri fant når jeg trengte det. Det var derfor jeg endte med to telt. Ikke fordi jeg er så glad i å være ute, men fordi jeg ikke fant det første så jeg måtte bruke tusenvis av kroner på et nytt telt i forkant av en telttur.

Hvordan er det med deg?

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Om du ikke har startet å rydde skikkelig enda, kan det være at du kommer til å bruke noe av sommeren til å rydde.

Gjør det skikkelig eventuelt. Ikke flytt på rotet. Ikke start med ett rom, en skuff eller bruk metoder som en ting inn, en ting ut. Ikke sett på stoppeklokke og rydd rundt omkring i 10 minutter.

Du kommer aldri til å bli ferdig, og det blir raskt like rotete igjen der du har «ryddet».

Ikke bruk verdifull tid på å rydde slik du alltid har gjort. Bruk metoden min. Det fungerer!

Det kan være tøft og veldig slitsomt, men det er verdt det. La det bli siste ferien du rydder.

Jeg tar skikkelig ferie, men kan hjelpe deg på noen måter likevel.

  • Du kan bruke sjekklisten min. Der finner du alle kategorier og du kan huke av underveis. Dette passer for deg som er litt strukturert og blir motivert av lister. (Jeg elsker lister. Stryke ut og huke av 😊)

Den koster 298.- og du finner den her: https://start.bretteville.no/sjekkliste

  • Du kan investere i nettkurset mitt og få følge av meg digitalt hele veien.

Du får tilgang til kursportal med instruksjonsvideoer, sjekklister og alt du trenger for å rydde hele hjemmet ditt.

Over 100 damer og 2 menn har allerede ryddet på denne måten og det har vært livsendrende for de aller fleste.

Hva ville det betydd for deg å få ryddet hele hjemmet ditt? Få kontroll. Ryddet frem gleden og latt alt annet gå?

Dette kurset passer for deg som vil ha en kostnadseffektiv, og gjennomførbar støtte under hele ryddeprosessen, men ikke er klar for å investere i å få en ryddekonsulent hjem.

Jeg har jobbet hardt med å lage kurset så godt som mulig. At det skulle bli som om jeg fysisk var til stede.

Det er korte videoer med kun det du trenger.

Det føles ikke overveldende eller skremmende. Jeg loser deg trygt gjennom alt du trenger.

Elin, en av mine første kursdeltagere sier det slik:

«Videoane i kategoriane. Desse har eg hatt stor nytte av. Ja, eg opplevde at du hadde den nødvendige strukturen, og at du også såg med det kunstneriske auge, slik at det gir balanse for meg. Eg kunne berre setje på video, så var eg igong.»

Det er sjekklister i kursportalen som sørger for at du ikke glemmer noe underveis, som passer på at du ikke hopper over noe.

Elin sier videre:
 «Listene. Eg skreiv ut listene, så gjorde eg det ein gong til, for å forsikre meg om at det var glede i tinga. Ein siste sjekk. Og då gjekk det superraskt å kjenne på kva som eg ville ha og ikkje ha i livet mitt. Då eg begynte visste eg ikkje eingong kva eg likte, korleis eg ville ha det. No er eg meir nokon her eg bur.»

I nettkurset fokuserer jeg ikke så mye på brettekanter og Instagramvennlige organiseringsløsninger. Vi går dypere enn det, og det er derfor jeg sier at det kan bli krevende. Det er verdt det!

Elin kunne fortelle:
«I tillegg har eg gått ned to kilo utan at eg har prøvd. Eg har det betre, då å vere i denne kontinuerlege prosessen har også fungert som meditasjon. Eg har jobba 100% på vanleg jobb og har difor rydda mest i helgene. I starten på ein kategori, var det nok best for meg å ha mange timar i strekk. Men eg kunne rydde også i kvardagen (kveld) når det etterkvart vart organisert. Då var det lettare å ta ein ny gjennomgang å kjenne på kva som gir glede.»

Kurset koster kr 5.900.- og du har tilgang så lenge det er behov.

Du rydder i eget tempo, men rekkefølgen må du følge.

Skulle du få behov for mer støtte underveis er det mulig å kjøpe enkelttimer med meg. Fysisk eller digitalt, men jeg tror du kommer til å fikse det greit alene i sommer. Når du til slutt skal rydde det som er mer sentimentalt kan det være nyttig med en prat, men ta de første kategoriene i metoden. Bygg opp ryddemuskelen i sommer, så er du klar for å rydde også de vanskelige tingene.

Her finner du kurset: https://tilbud.bretteville.no/ryddekurs23

Skulle du ha noen spørsmål må du gjerne skrive en mail til meg på jeanette@bretteville.no .

Da sier jeg riktig god sommer til deg og dine.

Alt godt,

Jeanette

PS! Glemte å si at om du bare har lyst til å rydde i klærne dine kan du følge Garderobedetox kurset mitt. Det er en deilig start, og en fin måte å lære seg metoden om du ikke er klar for å ta alt. Her finner du det: https://tilbud.bretteville.no/minikurs

GOD SOMMER!