Marie Kondo

KonMari – metoden®

Marie Kondo

KonMari – metoden ® (også kjent som Marie Kondo metoden) ble utviklet av Marie Kondo, som er en japansk organisasjonsguru og bestselgende forfatter av blant annet boken «The Life-Changing Magic of Tidying Up». Marie Kondo er høyaktuell nå med ny sesong på Netflix med en serie som heter «En gnist av glede».

I 2016 begynte hun å trene KonMari-konsulenter utenfor Japan, og jeg er så heldig å få være en av de første fra Norge som fikk gjennomgå treningen.

For å bli sertifisert, må konsulentene gjennom et strengt treningsprogram, inkludert det å fullføre ryddeprosessen i eget hjem, gjennomføre sterkt dokumenterte ryddingsøkter i flere klienthjem og til slutt stå på en avsluttende eksamen.

Etter å ha fullført denne prosessen, er jeg en av Norges første sertifiserte KonMari- konsulenter, og er i dag blant topp 3 i Skandinavia når det gjelder antall timer hjemme hos klienter.

https://shop.konmari.com/pages/consultants

Jeg er så stolt og glad for jobbe med dette. Det er så riktig fokus og det fungerer!

Sertifisert KonMari konsulent Jeanette Bretteville
Sertifisert KonMari konsulent Jeanette Bretteville

KonMari-metoden® kort fortalt

Du fokuserer på det du er glad i.

Metoden handler om å omgi deg med gjenstander som «vekker glede». Det handler ikke om å bli kvitt ting. Det handler om å beholde det du elsker.

I stedet for å organisere rom for rom, organiserer denne metoden etter kategori.

Først klær, deretter bøker, papirer, etterfulgt av komono (nesten alt annet), og til slutt sentimentale ting.

Du fokuserer på hele hjemmet.

I stedet for å bruke år på å rydde et område av gangen, oppfordrer denne metoden deg til å rydde hele hjemmet, en gang for alle.

Du bruker det du har.

Metoden oppmuntrer oss til å komme tilbake til det grunnleggende. Det er vanligvis ikke nødvendig å investere i dyre organisasjonsprodukter og løsninger. De fleste elementene du trenger for å organisere, har du allerede hjemme.

Det er dyptgående å rydde på denne måten.

Målet er at du får tillitt til at du har det du trenger på alle plan.

Reprinted from SPARK JOY Copyright © 2015 by Marie Kondo. Illustrations copyright © 2012, 2015 by Masako Inoue. Published by Ten Speed Press.