pasta

På tide å rydde kjøkkenet?

Kjøkkenet er husets hjerte. Det er der vi møtes for mat, prat og hygge.

I mitt hjem er det ofte på kjøkkenet barna gjør lekser, der mannen min bretter tøy, og hvor jeg selv gjør ting som ikke har noe med matlaging å gjøre. Nettopp derfor er det enda viktigere enn noe annet sted å holde orden og fjerne alt unødvendig på kjøkkenet. Dette er stedet som skal være selve kommandosentralen for å samle energi. Harmoni på kjøkkenet forplanter seg i maten du lager som er så viktig for deg og ditt energipåfyll.

Det er hyggelig å samles rundt bordet for å spise. I aktive familier er det ikke alltid lett å gjennomføre, men gjør det i alle fall mulig å kunne dekke på og spise samlet når det går. Ikke la bord og benk flomme over av papirer, leker og annet som gjør at du ender på TV-Stuen med tallerkenen. Dette gjelder ikke minst om du bor alene. Skap en hyggelig atmosfære rundt bordet for deg selv og for eventuelt andre. Bruk det pene du har av servise, duker og lys. Friske blomster på bordet gjør godt på en grå dag. Jeg har montert dimmer på lysene over spiseplassen for å kunne dempe belysningen når vi spiser, men samtidig ha nok lys når leksene blir gjort. Funksjon er viktig på et kjøkken. Med litt planlegging går det fint.

Når alt er ryddet er det på tide å organisere. Det kan du godt bruke litt tid på.

Det er populært å ha tørrvarer i plastbokser, men før du løper ut og kjøper det, se om det kan fungere for deg å bruke det du har først. Etter en stund vil du se hvor det eventuelt er lurt med annen oppbevaring. Jeg tenker at på kjøkkenet er det som er praktisk viktigere enn hva som er pent. Du må selv finne ut hva som fungerer for deg.

Det som i alle fall er viktig er at du plasserer det slik at ser hva du har. Det er også lurt å tenke på hvor du plasserer det. Har du et ønske om å lage gode smoothier til frokost? Ja, da må blenderen stå tilgjengelig, og kanskje kan brødristeren som du sjeldent bruker stå lenger bak i skapet? Chiafrø, kokosolje og annet du vil bruke i smoothien din bør stå i nærheten så du ikke glemmer det i farten. Mye å tenke på.

Først må du rydde! Det kommer til å bli kaos underveis, men helt fantastisk når du er ferdig.

Lykke til!