Har du satt deg mål for 2021?

Jeg ser at inngangen til år 2021 har gitt mange inspirasjon til å sette seg store mål for fremtiden. Mange skal spise sunnere. Noen skal slutte med snus, røyk og det som verre er. Hvit måned er en selvfølge og selv om treningsstudioene er stengt skal det trenes. Masse!

Det postes på Facebook. Målene. Før-bilder og muntre slagord om å ikke gi opp og positive affirmasjoner om hva som er i vente. Venner og kjente oppmuntrer i kommentarfeltet og heier på deg. Hurra! Det er jo det vi er ute etter, ikke sant? Om vi forteller alle at nå skal det bli «andre boller» blir det vanskeligere å sluntre unna samt å gi opp underveis. Høres smart ut, men er det lurt?

Noen undersøkelser jeg har sett på viser at det å fortelle andre om dine mål kan gi en følelse som om at du allerede har oppnådd noe. Denne følelsen av triumf kan gjøre at du mister lysten til å faktisk kjempe for målet du i utgangspunktet satte. Du får masse positiv feedback på at du «endelig tar tak» og jubelbrusene gjør så godt! Da kan motivasjonen for å fortsette få seg en knekk. Du har fått belønningen, eller i alle fall deler av den, før du i det hele tatt har begynt. Det nytter ikke å bare sette mål. Det er action som gjelder. Bare da når du målene dine.

Se på dette klippet fra Derek Sivers for å lære mer (2 minutter):

Er målet ditt i år å få orden på hjemmet ditt? Kvitte deg med alt som ikke lenger gir glede og starte med gode rutiner for å beholde gleden og det som gjør deg godt. Er du lei av kaos og unødvendig bruk av tid som du bruker på å lete etter ting? Er skapet ditt fullt, men du har likevel ingenting å ha på deg?

Jeg kan hjelpe deg å ta action, – og jeg lover at målet ditt blir mellom oss.