God morgen?

I natt fikk jeg ikke sove.

Først var det for varmt. Så ble det for kaldt. Tørst ble jeg også, så jeg måtte stå opp for å drikke.

Da er det vanskelig å sovne igjen. I alle fall for meg. Tankene begynner å kverne inni hodet. Alt jeg egentlig ikke vil tenke på kommer forsterket og massivt. Kjenner du til følelsen?

Heldigvis har jeg det ikke slik ofte, men etter at jeg falt på isen i vinter har nye problemstillinger og bekymringer dukket opp.

Tanker som de som er kronisk syke vet alt om, men som for meg er en ny verden. Medisiner, smertelindring, NAV, bivirkninger etc

(Om du ikke har fått med deg hva som skjedde kan du lese her: Link til «Sykemelding» )

Sånn var det altså i natt. Jeg fikk ikke sove. Jeg hørte russen spille for harde livet på Tryvann, siste t-bane dro fra stasjonen, deretter kom første t-bane og klokken 6.00 blank hørte jeg naboen løpe ut oppkjørselen sin.

Joggesko mot grus. Det er imponerende. Hver eneste dag løper hun. Det fikk meg til å tenke på vaner. Jeg tenker på alt jeg vanligvis gjør og hvordan det føles om jeg ikke får gjort alt det jeg er vant til.

Har Marie Kondo sluttet å rydde?

Når jeg møtte Marie Kondo fortalte hun om hvilke vaner hun hadde. Jeg tror nok en del har forandret seg nå når hun har fått barn. Som du kanskje fikk med deg fortalte hun at som mamma klarte hun ikke lenger å ha det ryddig hele tiden.

Mange ble sjokkerte av at hun kunne si noe sånn. Jeg ble lettet. Hun er altså som resten av oss 😊

Marie Kondo skifter blomstervannet hver dag. Det tipper jeg hun fortsatt gjør.  Hun elsker avskårne blomster, og hver dag skyller hun stilkene og gir blomstene friskt vann. Er ikke det en fin vane?

Jeg liker alt ved den rutinen. Det at vi setter pris på det vi har og viser det fysisk. Samtidig får vi mest sannsynlig mer glede av blomstene fordi vi tar vare på dem. De varer lenger.

Tørrbørsting

En av mine vaner er at jeg tørrbørster huden min før jeg dusjer. Tenker på samme måte som når jeg bretter klær. Tilfører litt energi til kroppen. Takknemlig, samtidig som jeg gjør noe godt for meg selv.

Jeg har også begynt med morgensider. Det vil si at jeg skriver noen sider med blyant i en pen bok før jeg starter dagen min. Der tømmer jeg hodet mitt og får ut alt det jeg tenker på før jeg logger meg på telefon og verden ellers.

I dag var jeg så ivrig etter å stå opp så jeg skrev til deg isteden. Nå hører jeg naboen er tilbake igjen. Jeg skal lage meg en kaffe og sette meg i morgensolen. Det er ikke en vane foreløpig, men jeg tror det skal bli det.

Takk for at du hørte på meg.