Hvordan går det på soverommet?

Vi tilbringer mange timer i sengen. Derfor er det viktig at rommet der du sover er organisert på best mulig måte for deg. Hvordan ønsker du å ha det på soverommet? Hvilke funksjoner skal det dekke? Hvordan våkner du? Hvilken stemning vil du ha der? Hvordan er lyset? Er det varmt eller er det kjølig? Hva slags bilder har du på veggene?

Er det luftig og lyst, eller lunt og mykt? Hvordan føler du deg når du legger deg på kvelden? Føler du deg trygg?

Vær bevisst hvordan du har det i det som kanskje er hjemmets viktigste rom. I alle fall med tanke på hvor du skal hvile og hente krefter. Det er ikke lurt å la soverommet overfylles av skittentøy og tørkestativ. Det er heller ikke fruktbart å bruke soverommet som en bod for oppbevaring av julepynt, gaver, turstøvler og elektriske duppeditter.

Gå gjennom alt du har på soverommet og spør deg selv om dette er noe som støtter deg og gjør deg glad.

Soverommet skal ideelt sett brukes til 2 ting. Om det også skal dekke andre behov, kanskje behovet for å ha en kontorplass, er det viktig at du skiller området enten fysisk eller ved hjelp av ritualer/rutiner.

Soveromsrutiner

Det kan for eksempel være at du på morgenen går en runde rundt huset før du åpner opp døren og går inn på «kontoret». Det samme når du er ferdig for dagen. Slukk kontorlampen. Rydd pulten, tøm søppel og sett koppen din i oppvaskmaskinen. Sett stolen på plass og ta deg en runde rundt huset igjen før du lukker deg inn igjen.

Det å re opp sengen om morgenen er det til og med skrevet bøker om. Mest kjent er kanskje talen til tidligere admiral William H. McRaven i det amerikanske sjøforsvaret. 

Vil du forandre verden, så start dagen med å re opp sengen, sier McRaven, og utdyper:

«Hvis du rer opp sengen hver morgen, har du utført din første oppgave i løpet av dagen. Det vil gi deg en liten stolhetsfølelse og oppmuntre deg til å gjøre en ny oppgave. Og en til. Og enda en til.

Å re opp sengen vil også forsterke det faktum at de små tingene i livet betyr noe. Hvis du ikke får til de små tingene, vil du aldri klare de store. Og hvis du skulle ha en miserabel dag, vil du komme hjem til en oppredd seng. Som du redde opp. Og en oppredd seng oppmuntrer til at morgendagen vil bli bedre.»

Jeg er i alle fall enig i er det fint å starte dagen med noe som gjør godt for deg. Noe som du gjør for deg selv enten det er å re opp sengen med puter og sengetepper, eller om du liker å brette dynen ved fotenden så madrassen får luft. Du har allerede startet dagen.

Om du ønsker å sette av tid til hvile og meditasjon er det veldig effektivt å re opp nettopp med det i tankene. Brett dynen slik at du får hvile under knærne og legg frem et teppe du kan legge over deg. Om du har gjort det hele klart er det mye enklere å ta deg tid til det som du har bestemt deg for å fylle livet ditt med. Det er egenkjærlighet i praksis.