Hva med å gi bort en geit?

I kveld skal jeg være med på en direktesendt nettsending for Kirkens Nødhjelp. «Julekort fra hele Norge» er en stemningsfull førjulskveld med juleauksjon og mange gjester.

Gjennom en over 3 timer lang direktesending vil blant annet kunstner Vebjørn Sand ta turen, likeså forfatter Vetle Lid Larssen, KrF leder Olaug Bollestad og hennes mann Jan Frode Bollestad, artistene Helene Bøksle og Knut Anders Sørum, generalsekretær Dagfinn Høybråten og nylig hjemkomne utsendinger for Kirkens Nødhjelp i Syria, generalsekretær Erhard Hermansen fra Norges Kristne Råd, prest Sunniva Gylver, partolk Maria Mork også meg da.

Hva har dette med rydding å gjøre?

Jeg vet ikke om jeg rekker å komme med så mange ryddetips i dagens sending, men jeg ønsker å sette fokus på at vi har for mange ting. De fleste av oss. Så tiltak som å kjøpe en geit eller lignende fra Kirkens Nødhjelp mener jeg er den beste gaven en kan gi til en som har alt. Samtidig gir du noe til en som ikke har nok. Geita er en gave som fortsetter å gi. Den gir melk, ost, naturgjødsel – og liv til enda flere geiter. Inntektene kan en familie bruke på andre matvarer, skolegang, helsetjenester og klær. Denne gaven kan forandre verden for en bonde og hele familien.

Serien med kunstnergeiter fortsetter, og i år er geita laget av Maud Angelica Behn. Hun er en sterk stemme for psykisk helse, og bruker sin kunstneriske stemme til å hjelpe mennesker i nød.

Du kan bestille gaven her https://www.gaversomforandrerverden.no/produkt/geit/

Sendingen finner du på https://www.facebook.com/events/878454656197027 . Det starter klokken 20.00 i kveld.

Programmet kan også sees på dagen.no og vårtland.no.

VELKOMMEN til sendingen!