Hva er Clubhouse?

Mine KonMari-kollegaer i USA inviterte meg inn på appen Clubhouse og mente at det kunne være av interesse for meg. Jeg gikk inn litt skeptisk og tenkte at jeg kunne sjekke det ut, men stor tro på at dette kunne være nyttig hadde jeg ikke. Er det noe jeg ikke prioriterer i mitt liv så er det flere tidstyver for å si det sånn.

Det tok ikke lang tid før jeg ble overbevist!  Det ble en skikkelig gledelig overraskelse!

Jeg har vært timesvis på Clubhouse etter det. Jeg er på Clubhouse samtidig som jeg vasker hus, lager mat, måker snø, kjører bil og går tur. Jeg synes det er helt magisk!

Det er et kulturelt, faglig og psykologisk pusterom. Endelig kan jeg snakke med folk igjen uten å tenke på avstand og antibac.

Det er rett og slett en godtepose av kompetanse og spennende mennesker!

Ok, men hva er det?

Clubhouse er en helt ny gratis plattform for sosiale medier, hvor fokuset er på lyd. Foreløpig eksisterer appen kun i beta-versjon, kun til iPhone, og kun for dem som har fått invitasjon. Med andre ord må du kjenne noen som allerede bruker appen, for å komme i gang, slik at de kan gi deg en invitasjon. (Du kan likevel laste ned appen og reservere et brukernavn og sette deg på venteliste allerede nå.) 

Jeg synes det er vanskelig å forklare hva det er, for det er også litt hva du gjør det til.

Kort fortalt er det som å høre på en podkast og samtidig kunne få lov til å bidra og kommentere om du vil det. Det kan også være som å være på konsert med musikere du tidligere har hørt om, eller ikke. Jeg har avsluttet kvelden sammen med 26 andre fra hele verden og hørt på en meget dyktig musiker som spilte deilig musikk fra et rom i Miami. Jeg hadde aldri hørt om han tidligere.

Det er rom og klubber du kan gå inn og ut av. Haugevis av temaer og vinklinger. Det er lavterskel og raust, i alle fall der jeg har vært, og om du har en invitasjon bør du takke ja.

Jeg har selv satt opp rom som det heter. Det er ikke vanskelig, bare veldig spennende. Jeg har hatt rommene åpne så andre kan komme inn å delta i praten. Jeg har selvfølgelig snakket masse om rydding med folk med samme interesse, men på denne måten har jeg også fått inn annen kompetanse og nye vinklinger.

Masse å lære

Jeg har allerede lært masse og blitt kjent med mange flotte mennesker fra hele verden. Jeg har lært om alt fra byutvikling, plantebasert mat, det å lage podcast og lage mat. Jeg har lyttet til hverdagshistorier fra miljøer jeg ikke tidligere har hatt tilgang til. Jeg har blitt rørt, engasjert og utfordret.

Som markedsføringsutdannet fagperson er jeg ikke tvil om at dette er kommet for å bli og vil bli en nyttig kanal for bedrifter, men viktigst for deg og meg er dette en fantastisk mulighet til å prate med folk du beundrer og ellers ikke ville hatt mulighet til å knytte kontakt med.

Jeg kan ta et par eksempeler. Jeg har i over 10 år fulgt en amerikansk meditasjonslærer på Instagram og i dag dukket han opp i et rom hvor jeg var. Jeg fikk mulighet til å fortelle han hvor mye glede han har gitt meg. Senere opprettet han et rom hvor han kjørte en live- meditasjon som jeg ble med i sammen med andre som fulgte han, et deilig avbrekk i hverdagen, men det endte også med at vi knyttet kontakt og ble enige om at vi har mye felles med tanke på det vi jobber med. Begge vil hjelpe klienter å finne gleden og gi slipp på alt som ikke er bra. Vi skal utveksle kompetanse og holde rom sammen fremover.

Jeg har knyttet kontakt med en jente som har startet et helt fantastisk konsept basert på gjenbruk av barneklær. Hun var aktiv i et rom som snakket om bærekraftig mote, og jeg sjekket profilen hennes og ble så imponert over det hun har startet med. Det kan bli starten på et fruktbart samarbeid.

Sees vi på Clubhouse?

Jeg har faste rom som du kan bli med i. Jeg har valgt å kalle rommene «Roterommet» og her kan vi snakke om det du er opptatt av med utgangspunkt i rydding i hjem og liv.

Det er egentlig derfor jeg skriver dette til deg, for jeg vil så gjerne at du blir med og at vi kan knytte kontakt også på denne måte.

Du finner meg på @bretteville og følg gjerne klubben «Rydd i rot» for inspirasjon og kommunikasjon.

Bli med på festen!