Har du blitt sånn ryddedame?

Har du blitt sånn ryddedame? Sånn Bretteville rydder og vasker hos deg? Den så jeg ikke komme, sa han mens han tok en slurk av vinglasset.

De andre lo og hang seg på. Har du blitt sånn vaskedame?

Jeg var i et middagsselskap hvor desserten akkurat hadde kommet på bordet. Jeg hadde rukket å fortelle dem at jeg hadde startet opp for meg selv igjen. Nå satt de med store øyne. De var sjokkerte, lattermilde, og de hadde ikke forstått en dritt!

Min vaskedame er en av de klokeste, fineste menneskene jeg vet om så tittelen vaskedame er ikke et skjellsord i min verden. Likevel sved det at de ikke forsto.

Jeg hadde sakt opp jobben min i et stort forsikringsselskap hvor jeg var en del av ledergruppen. (En av de største ryddejobbene jeg har gjort by the way, men det er en annen historie).

 I ukesvis hadde jeg jobbet med avgjørelsen min om på ville hjelpe mennesker gjennom å rydde i hjem og liv. Jeg hadde studert, truffet Marie Kondo og hennes team i New York, jeg hadde avlagt eksamen, reflektert, satt opp målene mine, skrevet kontrakter og funnet navn. Rydd i rot as. Selv om det var soleklart for meg hva jeg kunne tilby var det slettes ikke det for gjestene rundt bordet. Det å rydde i rot gav ikke samme mening for dem som for meg tydeligvis.

Neste morgen fortale jeg familien min om temaet på middagen.

Ikke vær lei deg sa sønnen min. «Jeg var også skeptisk i starten, men så forsto jeg at det er jo ikke det at du bretter klærne til folk. Du rydder i hodet «dems». Også lærer du dem til å ta gode valg i fremtiden slik at de blir mere glade og samtidig tar vare på miljøet.»

Jeg synes det var så godt beskrevet så jeg fikk lyst til å dele det med deg.

Så om du lurte på om jeg er en sånn som kommer og bretter klærne dine så du kan ha fine hyller, så må jeg si at JA, det gjør jeg også, men samtidig rydder vi i livet ditt og gir plass til gleden.

Jeg vet ikke om det ble lettere for deg å forstå hva jeg gjør, og det er kanskje ikke så rart. Ikke uvanlig at mine klienter forteller at de fikk mer ut av ryddingen enn de hadde forventet. At vi gikk dypere enn de hadde våget tidligere. Om du vil se mer hva de sier kan du lese mer her: https://bretteville.no/anbefalinger/