Bokanbefalinger denne sommeren

Er du glad i bøker? Det er egentlig jeg, men jeg leser alt for sjeldent. Nå er det ferie, og jeg har plukket ut noen som jeg skal lese i sommer.

Noe faglitteratur, blant annet 2 bøker om Feng Shui, men mest annet.

Den ene boken bladde jeg i litt i går og endte med å lese til langt på natt og avsluttet boken før frokosten sto på bordet i dag. Så den kan jeg trygt anbefale om du er kvinne over 40 år 😉

Boken heter «Je m’appelle Agneta», skrevet av Emma Hamberg.

Den handler kort og godt om en kvinne som føler seg usynlig og som finner alle fargene i seg selv gjennom å ta noen modige valg. Klok, morsom og veldig lettlest.

Den andre boken jeg har valgt ut har jeg faktisk lest før. Jeg er sikker på at om jeg leser den en gang til vil den få ny dybde. Det er novellesamlingen «Kvinner og mèn» skrevet av Helen Furu Lid, min kjære venn, nabo og litt familie. (Hun er gift med tremenningen min. Vi er litt i familie da?)

Jeg var heldig å få lese manuskriptet før det ble bok, og jeg må innrømme at jeg den gang ikke helt forsto at det var noveller. For meg hang det hele sammen, og det er det mulig at det også gjør? Skal sjekke ut det. Vakkert skrevet og nydelige menneskeskildringer. Anbefales!

Den tredje boken jeg pakker med meg i kofferten er boken «Yolo- en bok med to sider». Innerst inne håper jeg på at jeg skal få tenåringene mine til å lese den. De kan ikke beskyldes for å være lesehester noen av dem, men jeg har hørt at flere ungdom frivillig, og med stor glede, har lest boken så jeg krysser fingrene. Jeg har uansett tenkt å lese den selv. Boken er skrevet av den dyktige vennen min Siri Sjøgren Selmer og Espen Rønning Skrolsvik. Siri bor i Italia med 6 barn så hun har god innsikt i de unges liv!

Den fjerde boken jeg skal ha med meg er «Et helt halvt år» av Jojo Moyes. Jeg er sikkert den siste i landet som begynner på den, men nå er det min tur. Over 365 000 eksemplarer er solgt i Norge. Det er jo helt utrolig! Har du lest den? 

Jeg kommer til å ha god plass i kofferten. Har du en bok du vil anbefale meg? Gjerne litt lettlest strandlektyre som det heter 😉

Nå skal jeg i alle fall sjekke om hun Emma Hamberg har gitt ut noe mer.

Ønsker deg noen fine sommerdager.

Alt godt,

Jeanette

PS! Siri Sjøgren Selmer ble jeg kjent med gjennom NRK hvor vi hadde hvert vårt barn med i serien «LIK ❤️ MEG». Barna våre var faktisk søsken i sesong 3 (For spesielt interesserte; LIK❤️MEG)