Jeg har vært utydelig, og det er ikke første gang

Da jeg var 16 år, prøvde jeg å slå opp med kjæresten min. Han var en fin gutt, men selv om han både var snill og kjekk i tillegg til å ha et fint etternavn holdt det ikke for meg. (Mormoren min syntes jeg var sprø som kunne la en mulig ektemann ved navn Weidemann la gå fra meg, men jeg hadde bestemt meg, dessuten het jeg jo Bretteville😉)

Jeg sov ikke godt natten før jeg skulle slå opp. Om og om igjen øvde jeg på setningene jeg skulle si. Jeg var svett og varm da jeg møtte han. Jeg var redd han skulle skjønne det med en gang så jeg smilte bredt når jeg gikk imot han. Jeg tror faktisk at jeg små-lo litt også for å liksom understeke at «dette går bra».

Det var viktig for meg at han ikke skulle bli lei seg eller sint så jeg startet hele samtalen med å si hvor bra han var, og hvor mye gøy vi hadde hatt det den tiden vi hadde vært sammen. Jeg ramset opp alle de gode sidene hans og avsluttet med at jeg ønsket han lykke til videre i livet.

Så ble det stille. Jeg svelget og ventet på reaksjonen.

Han så litt forvirret ut, men da jeg reiste meg opp for å gå, tok han hånden min og lurte på om vi skulle finne på noe etterpå.

Da innså jeg at jeg ikke hadde vært tydelig nok. Han hadde ikke fått med seg at jeg hadde gjort det slutt!!!!

Tvert imot satte han pris på alle de fine ordene jeg hadde brukt for å pakke inn det jeg hadde å si. Jeg tok plikskyldig imot hånden hans, også måtte jeg la det gå en uke til før jeg gjorde et nytt forsøk. Til slutt fikk jeg det til.

Jeg håper og tror at jeg er blitt tydeligere nå, men grunnen til at jeg skriver til deg nå er fordi jeg må sjekke ut en ting.

Vet du hva jeg tilbyr av tjenester i firmaet mitt?

Jeg spør fordi jeg fikk en e-post i går fra en følger på Instagram som lurte på om jeg visste om noen som kunne hjelpe foreldrene hennes å rydde opp hjemme. Om jeg gjør! Jeg elsker å rydde med foreldre. Det visste hun tydeligvis ikke, og det fikk meg til å tenke på at jeg kanskje ikke har vært tydelig nok?  Misforstå meg rett. Jeg liker godt å inspirere til ryddeglede, og spre tips og triks, men det aller, aller beste jeg gjør er å hjelpe mennesker å rydde. Være med på ryddereisen!

Så bare for å være helt tydelig:

Jeg jobber som ryddekonsulent og drar hjem til folk som vil ha hjelp til å rydde og organisere livet sitt. Det kan være foreldre som trenger å rydde opp etter et langt liv, men det er også mange kvinner som lever av å hjelpe andre som lengter etter å ha et hjem der de kan slappe av og lade. Det er pensjonister, umotiverte tenåringer, småbarnsfamilier og nyskilte menn som ønsker en ny start. Alle som er lei av å rydde!

Jeg jobber med en og en av gangen om det er flere som bor der. Kategori for kategori, helt til alt er ryddet og fått en plass. Det pleier å ta mellom 50-80 timer, en investering du får mye igjen for om du ikke er spesielt glad i å rydde.

Les mer her: Ryddepakker

Utenom det tilbyr jeg online ryddekurs. Der er du hjertelig velkommen uansett hvor i landet du bor. Det neste kurset starter første uken i september og består av en kursportal med video, sjekklister og alt du trenger for å rydde hele hjemmet ditt selv. Det er egen Facebookgruppe og ukentlige livesendinger, og fellesskapet med de andre er både nyttig og gøy. Vårens kurs avsluttes i disse dager og jeg har fått fantastiske tilbakemeldinger fra kursdeltagerne. Påmelding starter om et par uker.

Om du ikke trenger hjelp til å rydde, men bare ønsker inspirasjon, er jeg kjempeglad om du fortsetter å følge meg her og gjerne også på Instagram og Facebook .